Zomerfestival Fair
Kasteel Puth • Steinweg 1 • Voerendaal
12.00 - 17.00 uur
entree gratis (geen honden op terrein) • spijs en drank tegen betaling

Op de unieke locatie van buitenplaats en kasteel Puth wordt een fair georganiseerd met muziek, streekproducten en kunst. Naast het genieten van verschillende optredens kun je flaneren langs diverse kramen. Tussen 12.00 en 16.00 uur vindt er een muziekprogramma plaats op twee plekken. Om 12.00 uur kun je genieten van ‘Sam en de magische reis’ door de strijkensembles van SCHUNCK Muziek & Dans uit Heerlen en SMK uit Kerkrade. Een interactieve kindervoorstelling met een betoverend avontuur van Sam, een vrolijke jongen die in een magisch koninkrijk woont waar alle geluiden en energieën plotseling zijn verdwenen. Om 13.00 uur kun je genieten van de klanken van het koor de Berglijsters uit Ubachsberg. Vanaf 14.00 uur neemt het Seniorenorkest het muzikaal prorgramma over.

De kraampjes verwennen je met schilderijen, keramiek, sieraden, edelstenen, bronzen beelden, lekkernijen, woonaccessoires en streekproducten. Het zonnetje en een kopje koffie met wat lekkers, een ijsje, wijntje of biertje. Het hoort er allemaal bij. In de zogenoemde ‘schuilkerk’ van kasteel Puth (alleen met de trap toegankelijk) is een expositie van museaal / monumentaal werk van de in Voerendaal werkzame kunstenaar Hans Keuls te bezichtigen. Om 16.00 uur wordt het Zomerfestival Voerendaal 2024 afgesloten door Wil Houben (burgemeester gemeente Voerendaal) samen met Adrea Ernes (wethouder cultuur gemeente Simpelveld)! 

De Steinweg wordt afgesloten vanaf de golfbaan tot de Putterweg, je moet dus een stukje lopen en kunt niet direct bij de fair parkeren, dit uit veiligheidsoverwegingen. Mensen die moeilijk ter been zijn worden met een kiss and ride auto naar de entree gebracht. Op de website van het Zomerfestival wordt een plattegrond met mogelijke parkeerplaatsen in de buurt gepubliceerd, fietsen kunnen wel in de buurt gestald worden. Kom dus vooral te voet of op de fiets. Honden worden niet toegelaten op het terrein. 

info@zomerfestivalvoerendaal.nl

www.zomerfestivalvoerendaal.nl

KvK 86325345