IBA podcast Zorghuis Onze Lieve Vrouw

De voormalige kerk van Kunrade, inmiddels het Zorghuis Onze Lieve Vrouw, is een van de IBA Parkstad projecten binnen de gemeente Voerendaal en onderging een bijzondere transformatie ter behoud van het gebouw. Een plek waar kinderen zijn gedoopt, mensen zijn gehuwd en overledenen zijn herdacht. Een plek waar iedereen zichzelf mocht zijn en welkom was. Een plek van ontmoeting, van warme zorg, van geborgenheid en waar altijd een luisterend oor, ondersteuning en begeleiding aanwezig was. Met en in deze gedachte zet Delphinium het werk binnen Zorghuis Onze Lieve Vrouw voort voor de huidige bewoners. Beluister in de vorm van vier podcasts de ervaringen vanuit verschillende perspectieven: de kerk, het zorghuis en IBA. We laten je uiteraard als eerste ervaren hoe het was, hoe het proces ging en hoe het nu is. Een wandeling door de tijd middels een ‘beluisterbare’ rondleiding door het zorghuis. Het heeft de voorkeur om de podcast met een hoofdtelefoon te beluisteren, dat geeft de meeste beleving vanwege de ruimtelijke opname.

De podcast is gemaakt door Rob Essers van Evisual.

IBA Podcast

IBA Parkstad – OLV Kunrade aflevering 1

Pastoor Brouwers van Parochie Voerendaal-Kunrade geïnterviewd door Rob Essers.

IBA Parkstad – OLV Kunrade aflevering 2

Ron Murrer, voormalig bestuurder van Delphinium Zorg, in gesprek met Gie Graus van Linde Projecten, de initiatiefnemers van dit prachtige project.

IBA Parkstad – OLV Kunrade aflevering 3

Marijcke Beckers van het kerkbestuur Parochie Voerendaal-Kunrade in gesprek met architect Bjorn de Munck van de Munck Architecten.

IBA Parkstad – OLV Kunrade aflevering 4

Vier Delphinium Zorg zorgmedewerkers aan het woord. Ilona Brouns (locatiemanager), Tiny Krijgsman (vrijwilliger), Nennette van de Brekel (vrijwilliger) en Britta Rouette (activiteitenbegeleidster).

info@zomerfestivalvoerendaal.nl

www.zomerfestivalvoerendaal.nl

KvK 86325345