Nieuws

Programma 2024 bekend!

Zomerfestival Voerendaal barst binnenkort weer los! Cultureel Voerendaal laat in het 10-daagse cultuurfestival zien dat ze groot kan zijn door haar eigen parels! Proeven, luisteren, zien en voelen. Deze editie met maar liefst 36 evenementen, inclusief uitstapjes naar de gemeente Simpelveld.

Zomerfestival Voerendaal, een festival waar onze culturele trots van zich laat horen, jong en oud mee komt genieten, verrassende ontmoetingen ontstaan tussen amateurs en professionals en bijzondere plekjes samen (her)ontdekt worden. Tien dagen lang één of meerdere evenementen per dag. Concerten, wandelingen, wisselende locaties, heel veel verenigingen, kunst en een lezing. Muziek, lekker eten en drinken, poëzie, toneel en de fair. Met andere woorden cultuur waar je hart een sprongetje van maakt.

Als opening op vrijdag 7 juni beleef je de theatervoorstelling Sterk! van afgelopen jaar van Ritmo & Scope, maar dan live op 4 locaties, al wandelend of met een knalgele Amerikaanse schoolbus. Witste nog koempel op drie momenten en drie locaties. Kalfjes knuffelen, een ligconcert in het hooi en Tibetaanse klankschalen bij Simply Happy Zen op dinsdag 11 juni in Simpelveld. Een vernissage van de expositie van de in Voerendaal werkzame en normaal gesproken nationaal en internationaal opererende kunstenaar Hans Keuls op donderdag 13 juni in de ‘schuilkerk’ van kasteel Puth. De Laurentiuskerk in Afrikaanse sferen met de fantastische koorversie ‘Africa’ van Toto door maar liefst zeven koren uit de gemeente Voerendaal op vrijdag 14 juni. En nog zoveel meer!!

Zomerfestival Voerendaal hoopt dat jullie er weer bij zijn! Blok die agenda dus maar vast van 7 t/m 16 juni 2024! Zie https://zomerfestivalvoerendaal.nl/programma-2024/ voor het volledige programma of download de Zomerfestivalkrant hier. Vanaf 18 mei wordt de gedrukte krant huis-aan-huis bezorgd in de gemeente Voerendaal, Simpelveld en delen van Heerlen en daarnaast liggen ze bij de diverse ondernemers in Voerendaal.

info@zomerfestivalvoerendaal.nl

www.zomerfestivalvoerendaal.nl

KvK 86325345