Kunst- & antiekveiling tbv de Laurentiuskerk
Kasteel Puth • Steinweg 1 • Voerendaal
14.30 - 16.00 uur
Veiling € 5,00 per persoon, excl reserveringskosten van € 0,79 per ticket

Entree fair is gratis.

Als speciaal onderdeel van de Zomerfestival Fair vindt er een veiling plaats van schilderijen, antiek, zilver, servies, juwelen, sculpturen e.a. Het bedrag van de entree van de veiling en de opbrengst van de veiling komen voor het overgrote deel ten goede aan de restauratie, verduurzaming en nevenbestemming van de eeuwenoude Laurentiuskerk van Voerendaal. 

De veiling vindt plaats in de zogenoemde ‘schuilkerk’ van kasteel Puth die alleen met de trap toegankelijk is. De veilingmeester is wethouder dhr. Ruud Braun van de gemeente Voerendaal en een special guest. De stukken komen op https://parochie-voerendaal.nl/index.php/veiling te staan. Het kijkmoment voor de te veilen stukken is op zondag 12 juni van 12.00 – 13.30 uur. Na afloop van de veiling dien je je aangekochte item direct mee te nemen. 

Er zijn al bijzondere stukken ontvangen, waarvan de veilingopbrengst geheel geschonken wordt aan het goede doel. Ook jou nodigen we uit iets aan te bieden! Heb jij een kunstvoorwerp waarvan je denkt dat dit geschikt is om te veilen, twijfel dan niet en stuur een e-mail naar vrienden@parochie-voerendaal.nl met de volgende informatie: je naam, een foto en korte beschrijving met afmeting van het kunstvoorwerp, de naam van de kunstenaar (indien bekend), gesigneerd ja/nee en de door jou geschatte opbrengst. Vervolgens kun je kiezen: of dat de opbrengst 100% naar de Laurentiuskerk gaat of dat 50% van de opbrengst voor de Laurentiuskerk is en 50% voor jezelf.

Als jouw kunstvoorwerp op grond van je informatie wordt gekwalificeerd, krijg je bericht. Het kunstwerk kan vervolgens ingeleverd worden op zaterdag 21 mei in het Laurentiushome van 14.00 tot 16.00 uur. Erkende taxateurs zullen je inbreng beoordelen, een inschatting maken van de mogelijke opbrengst en bepalen of jouw object ter veiling wordt aangeboden of tijdens de fair in een stand wordt verkocht. Het uitlenen en ter verkoop of ter veiling aanbieden van je stukken is geheel voor eigen risico. Mocht jouw stuk uiteindelijk niet verkocht worden, dan dient het in het Laurentiushome afgehaald te worden op een nader te bepalen datum. Doe mee en steun de restauratie van de Laurentiuskerk! Voor inlichtingen, bel of mail Marijcke Beckers 06 22900550 marijckebeckers@kpnmail.nl of zie https://parochie-voerendaal.nl/index.php/veiling of www.facebook.com/vriendvandelaurentius

Wil je meebieden en aanwezig zijn tijdens de veiling van 14.30 – 16.00 uur, reserveer een ticket! In het geval van aanhoudende regen wordt de fair afgelast. De veiling en taxatie van pronkstukken worden dan zo mogelijk verplaatst naar de Laurentiuskerk. 

De Steinweg wordt afgesloten vanaf de golfbaan tot de Putterweg, je moet dus een stukje lopen en kunt niet direct bij de fair parkeren, dit uit veiligheidsoverwegingen. Klik hier voor de plattegrond met parkeermogelijkheden, fietsen kunnen wel in de buurt gestald worden. Kom dus vooral te voet of op de fiets.

info@zomerfestivalvoerendaal.nl

www.zomerfestivalvoerendaal.nl

KvK 86325345